Mediq Medeco

Alexander Flemingstraat 2
3261 MA Oud-Beijerland

+31 (0) 186 63 44 00

www.mediqmedeco.nl

Opinie
-

Partnership als ultiem wapen tegen de verspilling

Chiel Bos is een voorvechter van het tegengaan van verspilling. Als voorzitter van de stuurgroep Genees- en hulpmiddelen binnen het programma Aanpak verspilling in de Zorg, heeft hij samen met het veld de verspilling in kaart gebracht en oplossingen bedacht. Onlangs ging hij tijdens een door Mediq Medeco georganiseerde discussieavond hierover in gesprek met inkopers van ziekenhuizen. Bos constateert terecht dat de inkoopfunctie bij het tegengaan van verspilling een nog grotere rol van betekenis kan spelen.

Geslaagd voorbeeld

Bos noemt ons TCO-concept PROcure met Zorgservice XL als geslaagd voorbeeld. Maar de voordelen die hij beschrijft zijn wat mij betreft slechts een mooi begin. Zodra je verder kijkt dan grotere inkoopvolumes – en dus gunstigere prijzen - vind je nog meer ruimte voor efficiencyverbetering. Lever met behulp van een goede ondersteuning precies wat nodig is. Het combineren van bestellingen in één vrachtwagen en ondersteuning bij het voorraadbeheer. En het bestel- en facturatieproces elektronisch laten verlopen. Het zijn allemaal manieren om extra waarde te creëren.

Het is die combinatie van het beheersen van de directe en indirecte kosten, dus van de product- en proceskosten waardoor een ziekenhuis uiteindelijk meer geld overhoudt voor datgene waar het in de kern om draait: betere zorguitkomsten. De vraag is: wie wil de toekomst verkennen en een doorbraak in de zorg realiseren? Door de traditionele leverancier-inkooprelaties los te laten en een partnership aan te gaan, gaan we echt een substantiële bijdrage leveren aan het aanpakken van de verspilling in de zorg. Ik zie het tevreden gezicht van Chiel Bos al voor me.

 

Marc Benninga, marktmanager ziekenhuizen Mediq Medeco

 

Meer informatie?

Jef Schoon

Jef Schoon

sales manager ziekenhuizen
jef.schoon@mediq.com
0186 63 44 00

Op de hoogte blijven?

Please copy the string quHqLm to the field below: