Mediq Medeco

Alexander Flemingstraat 2
3261 MA Oud-Beijerland

+31 (0) 186 63 44 00

www.mediqmedeco.nl

Opinie
-

Opbrengsten en besparingen nog zichtbaarder maken

Laten we eerlijk zijn: de druk op de resultaten van de Nederlandse ziekenhuizen blijft groot. De voedingsbodem voor PROcure is niet voor niets zo vruchtbaar. Het is een innovatieve en solide aanpak om de verspilling in de zorg tegen te gaan, zo blijkt ook uit de manier waarop het is ingevoerd bij de Sint Maartenskliniek. In deze praktijkcase worden tevens de andere succesfactoren zichtbaar: vooral de gefaseerde invoering, de betrokkenheid van de directie en het intensieve overleg met de zorgprofessionals.


Snel inzicht

Welke besparing de rationalisatie en harmonisatie van het assortiment oplevert, wordt inzichtelijk gemaakt tijdens een eerste verkenningsfase. Aan de hand van de data van de klant kunnen we een eerste inschatting doen. We zien waar mogelijk opbrengsten gerealiseerd kunnen worden. Samen met zorgverleners gaan we in gesprek over eventuele nieuwe producten en bieden indien nodig opleidingen aan om het verbruik te verminderen. Zo laat je alles in elkaar grijpen. Je kunt zelfs een laag dieper gaan door in beeld te brengen welke potentie er met PROcure nog zit in het optimaliseren van de administratieve en logistieke handling achter de schermen, de zogenaamde verborgen kosten. Ook dat inzicht willen we voor klanten duidelijker gaan maken.


Distributie en voorraadbeheer

PROcure is nog lang niet uitontwikkeld. Het partnership kan nog veel inniger en profijtelijker worden, als het distributiemodel fijnmaziger wordt en het voorraadbeheer erbij betrokken wordt. Stel je bijvoorbeeld voor dat er afspraken worden gemaakt over welke voorraden aangehouden moeten worden en dat Mediq Medeco automatisch voor aanvullingen zorgt zodra de voorraadpositie onder een afgesproken grens daalt.

Uiteindelijk ontlasten we ziekenhuizen bij iets wat niet hun kerntaak is – het hele inkoopproces – om juist meer aandacht te geven aan datgene wat dat wel is: het leveren van gespecialiseerde en complexe zorg.
 

Jef Schoon, marketing coördinator ziekenhuizen

 

 

Joost Burger

Joost Burger

marketing coördinator ziekenhuizen
joost.burger@mediq.com
0186 63 44 00

Op de hoogte blijven?

Please copy the string nEBQa9 to the field below: