Mediq Medeco

Alexander Flemingstraat 2
3261 MA Oud-Beijerland

+31 (0) 186 63 44 00

www.mediqmedeco.nl

Opinie
-

‘De Coolblue van de disposables? Waarom niet?’

‘Wat doen jullie als leverancier nog meer om ons te helpen betaalbare goede zorg te leveren?’, vragen klanten steeds vaker aan Gerard Vaandrager, category manager Institutioneel. Een terechte vraag, vindt hij. In dit blog geeft hij antwoord.

In gesprekken met klanten geef ik aan dat we in de eerste plaats totaalleverancier zijn. Dankzij ons ruime assortiment heeft u de keuze uit grote A-merken en huismerken en profiteren ziekenhuizen van aantrekkelijke tarieven. Door de exclusieve samenwerking met 3M bijvoorbeeld leveren we een volledig assortiment gips met keuze uit het A-merk 3M – en  huismerk Nealcast.  En omdat we ook alle toebehoren voor de gipskamer leveren, bieden we een compleet immobilisatiepakket.

PROcure

Maar ‘totaal’ verwijst niet enkel naar de volledigheid van ons assortiment, het betekent wat ons betreft ook volledige ontzorging. Die ontzorging bieden we bijvoorbeeld met PROcure waarbij we het gehele assortiment van medische disposables rationaliseren en bundelen. Dat geeft inkoopvoordeel en vermindert leverancierscontacten en logistieke handelingen. Acht ziekenhuizen maken gebruik van PROcure, onder wie Gelre Ziekenhuizen. Voor enkele ziekenhuizen nemen we daarnaast de logistiek uit handen door samen te werken met onder andere Hospital Logistics. Optimaliseren van de inkoop en logistiek met behulp van PROcure levert een besparing van 10% op.

E-commerce

Nog meer waarde voegen we toe met e-commerce. Dankzij ons vernieuwde digitale platform Mijn MedBIS kunnen ziekenhuizen 24/7 producten zoeken en bestellen. Ons systeem genereert ook managementrapportages die u helpen efficiënter in te kopen. Zo bieden we inzicht in verbruiksgegevens op basis waarvan we een besteladvies geven. Mijn MedBIS wordt traditioneel door zorginstellingen gebruikt, maar ook ziekenhuizen koppelen aan ons systeem. Zo maken de twee ziekenhuizen van CuraMare naar tevredenheid gebruik van Mijn MedBIS.

Samenvattend willen we voor ziekenhuizen een one-stop-shop voor disposables zijn, die 24/7 is geopend en aan de deur of in huis bezorgt. Een soort Coolblue voor disposables? Ja, waarom niet? We zien onszelf in elk geval niet enkel als leverancier maar als een partner, die continu met u meedenkt en u ontzorgt zodat u dat kunt doen waar u het beste in bent: zorgen voor uw patiënten.


Gerard Vaandrager, category manager Institutioneel Mediq Medeco

Op de hoogte blijven?

Please copy the string Mg2lsa to the field below:

This is a standard paragraph that is a first impression of a text module. Depending on your rights you can change this module, move and delete.