Mediq Medeco

Alexander Flemingstraat 2
3261 MA Oud-Beijerland

+31 (0) 186 63 44 00

www.mediqmedeco.nl

Nieuws
-

Live: volg de bouw van ons nieuwe distributiecentrum

Mediq is gestart met de bouw van een ultramodern distributiecentrum in Bleiswijk. Dit logistieke centrum, met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter, zal het complete Mediq Medeco-assortiment van ruim 20.000 producten huisvesten. Op 7 april jl. ging de eerste paal de grond in. Na oplevering en testen verhuizen de Mediq-distributiecentra in Didam, Moordrecht, Nieuwegein en Oud-Beijerland begin 2018 gefaseerd naar de nieuwe locatie. Nieuwsgierig naar de voortgang van de bouw? Bekijk de live webcam hieronder of volg de bouwberichten op Facebook.

 


 

Sneller, beter en efficiënter

Met het nieuwe distributiecentrum wordt de dienstverlening van Mediq sneller, beter en efficiënter. ‘Zowel voor zorg bij mensen thuis als voor de dienstverlening aan ziekenhuizen, zorginstellingen, thuiszorg en eerstelijnspraktijken. Ook kunnen we onze ambitie om in volume en assortiment te groeien kracht bijzetten’, aldus Mediq-directeur Vincent Weijers.

Centrale ligging

Mediq koos de locatie op het Prisma Bedrijvenpark vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid. Het nieuwe distributiecentrum wordt gerealiseerd door WDP en VDR Bouwgroep. Hierbij wordt nauw samengewerkt met KNAPP, specialist in magazijnlogistiek. Het pand wordt volgens de BREEAM-duurzaamheidseisen gebouwd, en zal voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen voor opslag en orderverzameling van medische hulpmiddelen.

Ergonomische werkomgeving

Voor de medewerkers van het distributiecentrum verbetert de kwaliteit van het werk doordat nog maar een beperkt deel van de orderverzameling handmatig plaatsvindt. Bovendien worden de magazijnwerkplekken ergonomisch ingericht.

Naast de magazijnen is 1.500 vierkante meter gereserveerd voor kantoren en speciale ruimten voor bijvoorbeeld maatwerkoplossingen voor stomapatiënten en het spoelen van medische pompen. Ook is een mezzaninevloer van 4.000 meter voorzien voor het uitvoeren van serviceactiviteiten zoals onderhoud en kalibratie van medische apparatuur, en het op basis van klantwensen ompakken van artikelen.

Meer informatie?

Jef Schoon

Jef Schoon

sales manager ziekenhuizen
jef.schoon@mediq.com
0186 63 44 00

Op de hoogte blijven?

Please copy the string euPLa6 to the field below:

This is a standard paragraph that is a first impression of a text module. Depending on your rights you can change this module, move and delete.