Mediq Medeco

Alexander Flemingstraat 2
3261 MA Oud-Beijerland

+31 (0) 186 63 44 00

www.mediqmedeco.nl

Nieuws
-

IJsje na een operatie?!

Het eten van een ijsje na een operatie vermindert de misselijkheid door morfine, blijkt uit onderzoek van Meander Medisch Centrum (MMC) dat onlangs is gepubliceerd in het British Journal of Anaesthesia. Goed voor patiënt en voor het ziekenhuis, want dankzij de ijsjes zijn er veel minder medicijnen tegen de misselijkheid nodig.

Morfine is de belangrijkste voorspeller van misselijkheid na de operatie, blijkt het onderzoek. Vooraf had 25% van de patiënten die morfine toegediend kreeg, rond de operatie last van misselijkheid en braken. Zij kregen hier dan medicatie voor. Na het eten van een ijsje daalde het aantal misselijke patiënten naar 10% wat betekent dat er veel minder medicijnen tegen misselijkheid nodig zijn.

Recoveryverpleegkundige Diana Johns van het MMC verrichtte het onderzoek in 2014-2015, in samenwerking met anesthesioloog Volker Gerling en wetenschapsadviseur Pieternel Pasker. Op het Wetenschapssymposium 2016 presenteerde zij de uitkomsten in Meander Medisch Centrum, onder de titel ‘Prikken of ijsje likken?’ Haar onderzoek heeft nu geleid tot publicatie in British Journal of Anaesthesia, een erkenning van de potentiële relevantie van de onderzoeksresultaten. Inmiddels heeft een Duits ziekenhuis interesse getoond is het gebruik van ijsjes op de OK.

Meer informatie?

Jef Schoon

Jef Schoon

sales manager ziekenhuizen
jef.schoon@mediq.com
0186 63 44 00

Op de hoogte blijven?

Please copy the string 4i6nev to the field below:

This is a standard paragraph that is a first impression of a text module. Depending on your rights you can change this module, move and delete.