Mediq Medeco

Alexander Flemingstraat 2
3261 MA Oud-Beijerland

+31 (0) 186 63 44 00

www.mediqmedeco.nl

Insights
-

Dit wist u nog niet over: inkoop en logistiek

Mediq Medeco heeft diepgaande kennis van de markt. Die biedt u mogelijkheden om verspilling van tijd en middelen te verminderen. Zo helpen we u goede zorg betaalbaar te houden. In deze editie nemen we Inkoop en logistiek onder de loep.


Bestelkosten zijn
gemiddeld 45 euro

De gemiddelde bestelkosten in Nederland (kosten die zijn verbonden aan het doen en afhandelen van een bestelling) liggen op €45,- variërend van minimaal €10,- tot maximaal €150,-.

Bron: www.logistiek.nl

 

Lage bestelkosten door
digitaal inkopen 

Bestelkosten variëren van zo'n €25,- bij volledig gebruik van e-procurement tot enkele honderden euro's bij weinig geautomatiseerde organisaties.

Bron: www.nevi.nl

 

Beter inrichten inkoop
bespaart €150 miljoen

Een betere inrichting van de inkoop van goederen en de goederenlogistiek voor ziekenhuizen kan een geschatte besparing van minstens 150 miljoen euro opleveren. Deze verbetering is eenvoudig te realiseren door meer onderlinge samenwerking.

Bron: Rapport Sneller Beter – De logistiek in de zorg

 

Optimaliseren inkoop 
relatief eenvoudig

De kosten van de goedereninkoop en -logistiek vertegenwoordigen slechts 6 tot 8 procent van het totale budget van ziekenhuizen en zorginstellingen (afhankelijk van de gehanteerde definities). Een verhoging van de doelmatigheid heeft daarom een relatief beperkte impact op het totale kostenniveau van een ziekenhuis. Daartegenover staat dat de voordelen van samenwerking en uitbesteding zich relatief eenvoudig laten realiseren.

Bron: Rapport Sneller Beter – De logistiek in de zorg

 

 

 

Ontdek hoe we met PROcure onze marktkennis inzetten om de inkoop en logistiek in uw ziekenhuis efficiënter in te richten. 

Meer informatie?

Jef Schoon

Jef Schoon

sales manager ziekenhuizen
jef.schoon@mediq.com
0186 63 44 00

Op de hoogte blijven?

Please copy the string 4HAbUG to the field below:

This is a standard paragraph that is a first impression of a text module. Depending on your rights you can change this module, move and delete.