Mediq Medeco

Alexander Flemingstraat 2
3261 MA Oud-Beijerland

+31 (0) 186 63 44 00

www.mediqmedeco.nl

Insights
-

Dit wist u nog niet over: Infecties

Mediq Medeco heeft diepgaande kennis van de markt. Die biedt u mogelijkheden om verspilling van tijd en middelen te verminderen. Zo helpen we u goede zorg betaalbaar te houden. In deze eerste editie nemen we infecties onder de loep.

 


Relatief meer infecties in
Nederlandse ziekenhuizen

In de periode 2011-2012 liep 6,0% van de ziekenhuispatiënten in de Europese Unie (EU), IJsland en Noorwegen een zorginfectie op. De percentages van de afzonderlijke landen variëren van 2,3% - 10,8%. In Nederland ging het om 7,4% van de ziekenhuispatiënten.

Bron: Nationaal Kompas

 

Ziekenhuisinfecties kosten
jaarlijks 150 miljoen euro

Al met al kosten ziekenhuisinfecties jaarlijks zo'n 150 miljoen euro. Deze kosten ontstaan onder andere door verlengde opnameduur, intensievere verpleging, verhoogd antibioticagebruik, verbandmateriaal, nieuwe onderzoeken, her-operaties en fysiotherapie/revalidatie.

Bron: VHIG

 

65.000 patiënten per jaar
lopen een infectie op

Van elke 100 patiënten die in Nederlandse ziekenhuizen worden opgenomen, krijgen er ongeveer 10 een infectie. Dit zijn zo'n 65.000 mensen per jaar. Gevolgen van deze infecties variëren van ongemak tot pijn, angst, ziek zijn, verminderd operatieresultaat en invaliditeit. Soms zijn ze zelfs (mede) doodsoorzaak.

Bron: VHIG

 

Opnameduur van patiënt met
infectie bedraagt 18 dagen

De mediane opnameduur van patiënten met een zorginfectie bedraagt 18 dagen versus 5 dagen bij patiënten zonder zorginfectie. Het percentage patiënten met een zorginfectie dat met antibiotica wordt behandeld is 75% versus 29% van de patiënten zonder zorginfectie.

Bron: Nationaal Kompas

 

Betere aanpak handhygiëne
vermindert aantal infecties

Uit onderzoek van schoonmaakbedrijf SCA en het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam blijkt dat een proactieve aanpak de handhygiëne onder ziekenhuismedewerkers met maar liefst 40% verbetert. De ziekenhuizen die deze aanpak volgden, lieten een aanzienlijke daling in ziekenhuisinfecties zien.

Bron: Professioneel Schoonmaken

 

 

Ontdek hoe we met PROcure onze marktkennis inzetten om de inkoop en logistiek in uw ziekenhuis efficiënter in te richten. 

Meer informatie?

Jef Schoon

Jef Schoon

sales manager ziekenhuizen
jef.schoon@mediq.com
0186 63 44 00

Op de hoogte blijven?

Please copy the string EUUmIV to the field below:

This is a standard paragraph that is a first impression of a text module. Depending on your rights you can change this module, move and delete.