Mediq Medeco

Alexander Flemingstraat 2
3261 MA Oud-Beijerland

+31 (0) 186 63 44 00

www.mediqmedeco.nl

E-health -
Bent u arts of verpleegkundige? Dan zijn dit 5 superhandige apps
figure 1 – ‘Instagram’ voor artsen
Heeft u als arts een dossier waar u moeilijk of zelfs niet uitkomt? Of krijgt u te maken met een mysterieus ziektebeeld? De app figure 1 stelt artsen in staat om foto’s van patiëntaandoeningen vanuit de hele wereld met elkaar te delen. ‘Democratisering van het medisch proces’, noemt de app het zelf. ‘Instagram voor artsen’, kopte nieuwsmedium CNN. Het doel blijft hetzelfde: patiënten beter maken en levens redden. Vanzelfsprekend waarborgt de app de privacy van patiënten.
 

Epocrates – digitaal medicijnboek
De app Epocrates is een veelgebruikt hulpmiddel bij het voorschrijven van medicijnen. In dit digitale medicijnboek vindt u informatie over duizenden verschillende medicijnen. Dat varieert van klinische gegevens over de werking en bijwerking van medicijnen, maar ook informatie over het combineren van bepaalde soorten medicijnen. Ook handig: de app kan pillen herkennen en heeft een toepassing voor BMI-calculatie.


Audionotch
– patiënten ontdekken en bestrijden hun oorsuizen

Ruim 1 miljoen Nederlanders lijdt aan oorsuizen of tinnitus. De klachten kunnen nogal variëren. Waar sommige mensen er prima mee kunnen leven, maakt het anderen hun leven onmogelijk. De oorzaak is ook niet altijd duidelijk, want het kan ook spontaan ontstaan, vanuit de hersenen. Audionotch is een app die patiënten helpt om klachten van oorsuizen te verminderen. Met de app zoekt u de frequentie van uw oorsuizen op, de tool past vervolgens de tonen in de muziek zo aan dat het de tinnituservaring verzacht.

Nursing calculator – een zekerheidje
Is rekenen niet uw sterkste kant? Dan biedt de Nursing Calculator uitkomst. Met deze handige app kunnen verpleegkundigen eenvoudig medische berekeningen uitvoeren op hun smartphone. Bijvoorbeeld voor oplossingen en verdunningen, infuusstanden en de inhoud van zuurstofcilinders. Dankzij het metrieke stelsel rekent u snel verschillende eenheden om. De app bevat ook een druppelteller. Elke formule wordt handig uitgelegd met een voorbeeld en er is ruimte voor het maken van notities.

Human anatomy – het menselijk lichaam in kaart
Ahhh anatomie! Veel medische professionals van nu zullen als student een zucht hebben geslaakt bij dit vak. Niet vreemd, want de anatomie van de mens is zeer complex en uitgebreid. Gelukkig is er de app Human Anatomy Atlas. Deze brengt niet minder dan 6.000 structuren van het menselijk lichaam in kaart. Zowel van de man als vrouw! Van zenuwstelsel, tot skelet, bloedsomloop, urinestelsel tot spijsvertering: Human Anantomy Atlas onthult de geheimen van het menselijk lichaam in 3D.

Op de hoogte blijven?

Please copy the string YDsKO2 to the field below:

This is a standard paragraph that is a first impression of a text module. Depending on your rights you can change this module, move and delete.